MOBILITZA’T PER LA SELVA

El grup juvenil Casal sos i l’esplai “Sabadacasal” ens unim a la campanya del Comite ambiental del CEIP Pintor Sorolla de les Alqueries “Mobilitza’t per la selva”.

Què és?

Aquesta és una campanya de reutilització i reciclatge de mòbils organitzada per l’Institut Jane Goodall (IJG).

Porta el teu mòbil vell o trencat al CEIP Pintor Sorolla o al Casal Jove de les Alqueries fins el 5 de juny* i col·labora amb la campanya.

Per cada 30 mòbils, apadrinarem un ximpanzé.

* Podeu portar els mòbils en l’horari habitual dels centres. El 5 de juny ens veurem a la plaça celebrant el dia mundial del medi ambient.

Què aconseguim portant el nostre mòbil vell?

  • Reutilitzar terminals i reduir la demanda insostenible dels seus components minerals, que finança a les guerrilles en la República Democràtica del Congo (RCD)
  • Reciclar elements útils i disposar dels seus materials tòxics, evitant contaminar el medi.
  • Recaptar fons per a programes de desenvolupament sostenible, educació i conservació en Àfrica, com el Centre de Rehabilitació de ximpanzés de l’Institut Jane Goodall en el Congo, amb més de 150 primats rescatats, o els projectes d’investigació, reforestació i suport a les comunitats locals en el Senegal.

Vols saber-ne més?

En Espanya, hi ha més de 50 milions de mòbils actius per a 47 milions d’habitants  (sense comptar els milions de mòbils en desús guardats), dels quals són reciclats menys del 10%. Al mateix temps, l’explotació del coltan i altres valuosos minerals que s’utilitzen en els nostres mòbils, ordinadors… serveix a grups armats per a finançar-se en conflictes bèl·lics, produint milions de víctimes i refugiats en la República Democràtica del Congo.

La mineria il·legal utilitza mà d’obra infantil o semiesclavitzada, a més de destruir els hàbitats de moltes espècies com els ximpanzés i goril·les, que estan en greu perill per la caça furtiva i la desforestació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.