Presentem la fase de creació del Pla Jove al “Vibra Fest”

Aquest dissabte, 2 d’abril, en la celebració del “Vibra Fest”, vam presentar la fase de creació del futur Pla integral de Joventut de les Alqueries 2023-26, o “Pla Jove”. El Pla Jove és un document on es recull la planificació estratègica de les polítiques de joventut al nostre municipi per als pròxims 4 anys

Summer ends

A l’acte, que va comptar amb l’actuació del grup musical “Summer ends” i una discomòbil amb Pepe Rius, es van apuntar 133 persones. Joves del grup juvenil Casal SOS es van encarregar de la seua organització.

Joves omplint el qüestionari del Pla Jove.

Al començament de l’acte, vam donar a conéixer la creació del pla de joventut i com pot participar la gent jove (de 12 a 30 anys) de les Alqueries: en la fase d’anàlisi de la realitat, omplint un qüestionari; i en la fase de propostes, en el Fòrum Jove, que es realitzarà al mes de juny.

Aquest document permetrà dissenyar un full de ruta de les accions que des de l’Ajuntament s’impulsaran en matèria de joventut, incorporant les necessitats i aportacions de la joventut de les Alqueries.

Les polítiques en matèria de joventut són una de les millors inversions per al futur de la societat valenciana. Tant la Generalitat com les diferents administracions públiques implicades, i també la societat en general, han d’assumir la necessitat d’unes sòlides polítiques de joventut, no sols com un conjunt de garanties i drets per al desenvolupament dels nostres joves sinó també com un element estratègic de desenvolupament social.”

LLEI 15/2017, de 10 de novembre, de la Generalitat, de polítiques integrals de joventut. Preàmbul

L’objectiu general del Pla Jove es basa en la necessitat de millorar la qualitat de vida de la gent jove del municipi perquè puga desenvolupar els seus projectes vitals i afavorir el seu paper com a ciutadania activa. Ens serveix com a guia per a ordenar el que tenim i fem, i l’horitzó on volem arribar a curt, mig i llarg termini. 

Destaquem dos moments de participació juvenil en la creació del pla: la consulta a la població jove a través d’un qüestionari i de la realització d’un Fòrum Jove.

Consulta a la gent jove

La consulta a la població jove, a través de la realització d’enquestes generatitzades, i entrevistes a joves d’interés i grups de joves organitzats. 

En una primera fase de diagnòstic de la realitat, es posa a la disposició de totes les persones d’entre 12 i 30 anys del municipi un qüestionari sobre què els preocupa i motiva, tant personal com col·lectivament. 

Omplint el qüestionari, podeu participar al sorteig d’uns cascos sense fil, de tres auriculars tipus gaming i uns altaveus. Només podeu participar una vegada, amb un número de telèfon propi (vostre o, si sou menors i no teniu telèfon propi, d’una persona tutora).

Podeu fer el qüestionari, ací

Fòrum Jove

Fòrum Jove: és una eina de participació i diàleg entre l’administració i les persones joves per generar conjuntament polítiques de joventut.En aquest espai es debatran les propostes d’acció i es determinaran les accions a dur a terme en els pròxims quatre anys. 

Principis del Pla

És en proximitat, en contacte i relació directa amb la gent jove, tenint en compte la seua realitat concreta, on les polítiques de joventut es despleguen . A més ha d’ocupar-se de tots els àmbits que afecten la seua vida, articulant un sistema de coordinació transversal. 

A més, volem destacar en el pla la diversitat cultural, de gènere, sexual, afectiva, lingüística, estètica, territorial, ideològica, religiosa, social… existent i trencar amb una societat adultocentrista, treballant per una  inclusió activa i per l’efectivitat dels drets de la gent jove

És per aixó, que la part més important del Pla és la participació directa de la gent jove en la seua elaboració. Aquesta participació ja és, en si mateixa, l’objectiu més rellevant de tot el procés.  

Volem que aquesta participació es veja en totes les fases del procés: en l’anàlisi de la realitat, en la creació de propostes, en la selecció d’actuacions, en la realització i en l’avaluació. 

Invitem a tota la gent jove, i a totes les persones i institucions relacionades amb joventut, a participar en l’elaboració d’aquest pla. Podeu parlar amb nosaltres a través del nostre telèfon (964592374, per les vesprades), o través del correu electrònic (casal.jove@lesalqueries.es) o del nostre compte d’Instagram (@alqueriesjove)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.