Programació del Centre juvenil primer trimestre

Ací teniu la programació base de tallers i grups per a joves de 12 a 17 anys de setembre i octubre. Pareu atenció a les activitats puntuals que anirem anunciant: eixides, festes, trobades de joves…

ATENCIÓ: tant els horaris com els tallers poden patir modificacions. Recomanem que us informeu directament en el Casal. 

Qué necessiteu per a apuntar-vos?

  • Tindre entre 12 anys (o complir-los enguany) i 17 anys. Si sou majors, informeu-vos de les activitats que hi ha per a vosaltres (per exemple, #VeusDeGilead)
  • Associar-vos a Casal SOS*: són 10 euros a l’any i podeu participar en tots els tallers de l’associació. Veniu i proveu.

* Casal SOS pertany a l’Associació de Cases de Joventut de Castelló. Per a associar-se es necessita: omplir dues fitxes (d’inscripció i mèdica) i fotocòpia dels DNIs dels pares/tutors i SIP del menor, a més de pagar la quota anual de 10 euros.

Com contactar

Poseu-vos en contacte amb nosaltres per a inscriure-us o rebre més informació en aquest mes:

Treat yourself

Photo courtesy of Gratisography

Horari:

 Dilluns, de 16.30 a 17.30 hores. 

Destinataris:

 Joves a partir de 12 anys. 

Què farem?

Descobrir, desenvolupar i millorar les nostres capacitats, habilitats i coneixements de nosaltres mateix@s. Volem aprendre a desenvolupar les nostres capacitats i així usar-les per a complir els nostres somnis, objectius però també i simplement conéixer-se millor a si mateix. 

Com ho farem?

 Quines són les meues millors qualitats humanes?

El que sent és una emoció de sempre, una sensació efímera i perquè la sent ara?

Que vull millorar?

Què em representa? I com em represente?

Què em fa sentir bé ? Com cuidar-me a mi mateix?

Aquest és el tipus de preguntes que obriran la nostra metodologia i ens permetran aprendre més sobre els altres i entendre’ns millor. El programa inclourà discussions, debats i dinàmiques individuals i en grup. emocions, intel·ligència, imaginació i creativitat són les paraules clau del taller.

Aquest taller està obert a tots. de fet, els destins poden ser més joves o majors pensem que tots trobaran un sentit i una activitat corresponent.

Taller d’anglés

Photo by Alexis Brown on Unsplash

Horari:

 Dilluns, de 18.00 a 19.00 hores. 

Destinataris:

 Joves a partir de 12 anys 

Què farem?

Taller per a aprendre anglés d’una manera lúdica i amena amb una monitora amb coneixements …

Com ho farem?

A través de conversar, veure vídeos, escoltar lletres de cançons que ens agraden… També es podrà ajudar amb les dificultats que tingueu sobre l’assignatura d’anglés de l’institut. Farem un grup reduït per a aprofitar millor les sessions. 

Atenció: aquest taller finalitzarà el 22 de novembre.

Taller de Ioga per a joves

Photo by Damir Spanic on Unsplash

Horari:

 Dilluns, de 19.00 a 20.00  hores. 

Destinataris:

 Joves a partir de 12 anys 

Què farem?

Un taller que busca donar-vos una ferramenta molt útil per a reduir l’estrés i l’ansietat que la gent que estudia pateix normalment. 

Com ho farem?

A través de la realització d’exercicis molt senzills d’estiraments i control de la respiració, aconseguirem equilibrar el cos i la ment ajudant-nos a millorar la nostra relaxació i la  capacitat de concentració.

Reunió de l’equip de responsables

Horari:

 Dimarts, de 17.00 a 18.00  hores. 

Destinataris:

 Joves a partir de 12 anys que han assumit una tasca dins de responsabilitat. 

Què farem?

Els dimarts ens reunim les i els joves responsables per a decidir qüestions d’organització: quina excursió volem fer, què s’ha de comprar, què es pot fer per aconseguir diners per a…  Aquest grup és el que pren les decisions que afecten el Centre juvenil.

Com ho farem?

Per a formar part de l’equip de responsables, cal prendre un compromís. 

En primer lloc, cal assumir una tasca dins del Centre Juvenil,  que pot ser més o menys complexa en funció de la seua edat. les seues capacitats i la seua motivació. Les tasques varien des de ser responsable de la nevera, de panells, de reciclatge,del racó de jocs… fins a responsabilitats amb més dificultat com la de  quotes i socis, per exemple. Aquesta tasca es fa, almenys, una vegada a la setmana. 

És important assistir a la reunió, en la que participen també les persones coordinadores dels grups. 

Taller de cuina

Horari:

 Dimarts, de 18.00  a 20.00 hores. 

Destinataris:

 Joves a partir de 12 anys. Places limitades per aforament. 

Què farem?

Taller en el qual preparem berenars entre totes i tots (dolços i salats). També preparem berenars per a dies especials. 

Com ho farem?

Aquest és un taller cooperatiu: entre tot el grup es decideix què volem cuinar, fent una programació trimestral. Cada dia una persona del grup serà la coordinadora: ha de preparar la recepta (saber cuinar-la), repartir la tasca entre les companyes i companys i controlar que tot vagi bé. Ens repartim les tasques organitzatives (parar i llevar taula, rentar els plats, netejar la cuina…). Berenem i recollim. 

“Sembr-art”

Horari:

 Dimecres, de 17.00 a 18.30 hores. 

Destinataris:

 Joves a partir de 12 anys. 

Què farem?

Espai creatiu per a gent a la qual li agrade dibuixar, pintar o l’art en general. Practicarem diferents tècniques creatives, en funció dels interessos del grup: aquarel·la, oli, tinta, stencil, lettering…

Començarem amb un projecte obert a la resta de la gent jove: pintar un mural col·laboratiu a l’entrada del Casal amb el grup artista “Very Veritas”. El grup de “Semb-art” s’encarregarà del projecte des del seu començament, decidint la temàtica a tractar, en diàleg amb Very Veritas. 

Com ho farem?

Decidirem entre totes i tots el que volem fer, veient quines coses són necessàries per a portar-ho endavant. Hi haurà espai per a la creació individual i col·lectiva, per a provar tècniques noves i per a centrar-se en un projecte determinat. Treballarem amb la guia de la creativitat, el perfeccionament personal, el descobriment i el joc. 

Els pros i els contres” : Buscar un artista que ens agrade: per la seua obra, vida, … i explicar per què (aquest artista pot ser conegut, mort o no)

 + buscar la principal tècnica utilitzada en la seua obra

Cerca un artista l’obra del qual no t’agrade i per què ç+ cerca la tècnica principal utilitzada en la seua obra. 

Realitza una obra utilitzant les dues tècniques principals; observa el que sorgeix

Taller de slam i escriptura 

“El planeta salvatge”

Horari:

Dijous, de 16.30 a 17.30 hores.  

Destinataris:

 Joves a partir de 12 anys. 

Què farem?

Aquest no és un taller qualsevol: vol ser un taller relacionat amb les plantes que puga evolucionar cap a un grup ecologista des de l’acció. 

 El “planeta salvatge” enfront del planeta “civilitzat”: reivindiquem la natura i la seua potenciació; practiquem un canvi en el nostre estil de vida (els nostres valors, els nostres hàbits); exigim accions des dels poders públics  com a solució als problemes mediambientals als quals ens enfrontem. 

Com ho farem?

Començarem des de la nostra pròpia casa: generant un espai verd: ja hem començat a cultivar plantes aromàtiques, que atrauren insectos; farem un jardí de plantes crasses, que puguen sobreviure sense rec; farem el nostre propi compost, compartirem plantes i llavors… 

Continuarem amb el nostre poble, buscant solucions creatives als problemes mediambientals. I estarem molt al tant de què podem fer a nivel global. 

“Veus de Gilead”

Horari:

Dijous, de 18.00 a 19.00  hores.  

Destinataris:

 Joves de 16 a 30 anys. 

ATENCIÓ: si vols participar en l’Escape Room Literari passa’t, abans de l’1 d’octubre, pel teu centre d’informació juvenil per a apuntar-te.

Què farem?

Les veus de les dones, la capacitat de resistència, les injustícies o el compromís són alguns dels ingredients de #VeusDeGilead, l’última proposta de l’IVAJ per a oferir a les persones joves una experiència única, dinàmica i interactiva mitjançant la lectura.

Farem: un escape room, una lectura gamificada del llibre “El conte de la serventa” de Margaret Atwood, participació en un joc en línia amb altres joves de la comunitat valenciana i en trobades amb autors, a més de la possibilitat de formar un club de lectura o afegir-se al grup “Arrels feministes”. 

Com ho farem?

Es pot fer de dues maneres: de manera virtual (excepte l’Escape room, que és físic), cada persona des de la seua casa, amb el seu ritme;  o, la que us proposem, quedant una vegada a la setmana per a viure l’experiència d’una manera compartida i relacional.

Aquesta és la versió 3.0 d’un clàssic club de lectura, ampliant les possibilitats de compartir experiències amb altres joves, a través del joc i de la descoberta.  

Taller de francés

Photo by Alexis Brown on Unsplash

Horari:

Dijous, de 19.00 a 20.00  hores. 

Destinataris:

 Joves a partir de 12-17 anys/ joves majors de 16 anys  

Què farem?

Taller per a aprendre francés d’una manera lúdica i amena amb una monitora  nativa. 

Com ho farem?

A través de conversar, veure vídeos, escoltar lletres de cançons que ens agraden… També es podrà ajudar amb les dificultats que tingueu si esteu estudiant francés. Farem un grup reduït per a aprofitar millor les sessions. 

Atenció: aquest taller finalitzarà el 25 de novembre.  

“Grup Casa del Terror”

Horari:

Divendres, de 16.30 a 17.30 hores.  

Destinataris:

 Joves a partir de 12  anys. 

Què farem?

Grup que prepara la  Casa del Terror que se celebrarà el divendres 29 d’octubre al Casal. Prepararem el guió, el decorat, els disfresses, el maquillatge, els efectes de llum i son;  ens repartirem els papers i practicarem; farem el cartell i la publicitat, perquè aquest dia tot isca perfecte

Com ho farem?

Prepararem el guió, el decorat, els disfressos, el maquillatge, els efectes de llum i son;  ens repartirem els papers i practicarem; farem el cartell i la publicitat, perquè eixe dia tot isca perfecte. 

“Venus ludus”

Horari:

Divendres, de 18.00 a 20.00  hores.  

Destinataris:

 Joves a partir de 12  anys. 

Què farem?

Espai d’oci amb campionats, gimcanes, festes, jocs i molt més. 

Com ho farem?

Entre totes i tots farem la programació adaptada als nostres gustos, fent cada divendres una cosa diferent. 

Què necessiteu?

Photo by Duy Pham on Unsplash

Si sou un grup de joves amb un interés comú: el teatre, el manga, la bicicleta, els videojocs, la música, el k-pop, el skate, el ball, fer tik-toks… i necessiteu un espai per a reunir-vos o per a portar endavant les vostres idees, veniu al Casal i parlem. 

Si no trobeu el que busqueu, veniu al Casal  i parlem. 

Si us interessa un taller o grup però no podeu en l’horari establit, veniu al Casal i parlem. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.