Programació per a un nou any

Ja fa una setmana que estem oberts en el nou any i ací vos mostrem les novetats de programació.

Cal dir que el Casal Jove pretén ser un espai per a la gent jove de les Alqueries, un espai pensat per a garantir la seua participació en la vida social i cultural del seu poble.

Com diu l’article 48 de la nostra Constitució:
¨Els poders públics promouran les condicions per a la participació lliure i eficaç de la joventut en el desenrotllament polític, social, econòmic i cultural. ¨

És per això que la majoria de la nostra programació està basada en la importància d’educar per a la participació des de xicotets, a través del grup Sabadacasal ( que pertany a l’associació d’esplais de Castelló) i el Centre Juvenil (per a joves de 12 a 18 anys).

A banda, la nostra metodologia prioritza la gestió directa de la pròpia joventut a través de la seua associació Casal SOS (un grup dins de l’associació de Cases de Joventut de Castelló). Tota la gent jove està invitada a participar en el nivell de participació que vulga (com a usuaris, com a membres de grups, activistes…). Les activitats són triades per la gent jove i aprovades pel grup de responsables. És la gent jove la que gestiona i decideix.

A més, es poden formar grups d’interés, que funcionen de forma autònoma i tenen un espai i veu pròpia. Aquest mes volem aconseguir la creació d’algun grup de joves amb intenció transformadora: és el que hem denominat: “R-evoluciona“. Busquem joves interessades i interessats en temes d’ecologia, o de feminisme, o de drets LGTBI+…

Treballem des de l’oci educatiu, un concepte molt important en la nova llei de polítiques integrals de Joventut de la Generalitat Valenciana. L’Ajuntament de les Alqueries es va adherir a la Declaració “Ens reunim amb altres valors”. L’oci educatiu és un “instrument per a la inclusió, la igualtat, la participació i el creixement personal i comunitari, especialment en la infància, l’adolescència i la joventut” . Un oci experiencial carregat de valors:

  • relacionats amb el desenvolupament personal, com ara l’autonomia, una actitud crítica i d’obertura, la creativitat i l’autoestima.
  • relacionats amb el desenvolupament social, com per exemple la capacitat de comunicació, la participació, la ciutadania democràtica, la solidaritat i justícia social, la responsabilitat, la resolució de conflictes i d’altres semblants.
  • relacionats amb el desenvolupament ètic, com ara la tolerància i el respecte pels altres, la comprensió i l’aprenentatge intercultural, l’educació per a la pau i la no-violència, la igualtat de gèneres, el diàleg intergeneracional i els drets humans.

També treballem conjuntament amb les institucions educatives. Durant aquest trimestre portarem endavant un projecte d’Aprenentatge Servei amb l’IES Jaume I de Borriana sobre l’ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TICs). Aquest és el segon any que es realitza amb la participació de l’associació de Jubilats i pensionistes de les Alqueries i Serveis Socials de les Alqueries. Serà tots els dimecres al matí al Casal.


I, fora del nostre projecte juvenil, l’Ajuntament ofereix classes d’informàtica per a adults que es donaran al Casal Jove. Podeu fer la preinscripció ací, al Casal, en horari de vesprades (de 16.30 a 20.20 hores)

I, ja sabeu, si sou joves, aquest és el vostre espai!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.