Moviment estudiantil a Castelló

Aquest dijous va vindre al Casal Sergio Lorenzo Miguel, de la Federació d’Associacions d’Estudiants, per a contar-nos la seua experiència dins del moviment estudiantil.

En una reflexió conjunta vam pensar quines són els requisits mínims per a posar en marxa una associació i per a què fer-ho. Què passos cal donar per a portar-la endavant i com aconseguir la seua normalització.

La Federació és, com diu en la seua pàgina web:

 una entitat de nova creació que sorgeix des de la inquietud de diversos joves membres d’associacions d’alumnat per fomentar l’associacionisme estudiantil i la participació de l’alumnat en la seua educació. Com que som una entitat de nova creació, fundada l’1 de juliol de 2016, ens trobem el moment de posar en marxa un ambiciós projecte amb un gran nombre d’activitats per tal de poder aconseguir els fins pels quals es va constituir la Federació. Alguns d’aquestos són el foment de la participació dels i les joves a l’ensenyament, facilitar la representació de l’alumnat en els consells escolars, promoure la pràctica de l’animació sociocultural i del voluntariat juvenil als centres, afavorir la normalització de la llengua i la prestació de serveis en matèria d’educació, mediació i joventut, entre altres.

Aquesta activitat s’engloba dins del nostre espai de debat i reflexió “Cosmopolitiques” que organitza Casal SOS, l’associació juvenil que gestionem el Casal Jove. Està obert a tota la gent de les Alqueries i voltants que vulga participar, sense límit d’edat, en especial a la gent jove que forma part d’alguna associació o grup, o que té interés pel món que la rodeja.

Vol ser un espai de trobada i reflexió sobre els reptes de la nostra societat a través de la mirada dels grups locals implicats en els processos de canvi. Per a això, farem xerrades i trobades amb grups i col·lectius locals una vegada al mes, i visionats de documentals d’interés social.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.