Per què és interessant tindre un Casal Jove al nostre poble (Part I)

 

La proximitat de l’inici de les festes patronals  visibilitza més que mai el binomi de festa (passar-ho bé en el temps lliure)= alcohol/ altres substàncies addictives entre les i els adolescents.

Us mostrem un xicotet vídeo que resum els efectes de l’alcohol en el cervell adolescent

Com podeu veure  al vídeo, el 65% dels adolescents d’entre 12 i 18 anys d’edat es declaren consumidors de begudes alcohòliques i l’edat mitjana en què s’inicien són els tretze anys (segun dades de la FAD Fundació d’Ajuda contra la Drogoaddicció). Segons diversos estudis, l’alcohol té un fort impacte en el cervell en desenvolupament d’una persona adolescent, podent tenir efectes irreversibles.

“En aquest context social i econòmic que potencia el consum, és un deure les institucions l’oferir alternatives d’oci perquè les i els joves suficientment informats puguin triar lliurement altres formes d’interacció”. El Casal jove de les Alqueries, a través de l’associació juvenil Casal SOS, ofereix una programació d’activitats triades per les seves usuàries i usuaris, que potencien altres formes d’expressió i d’experiències vitals com el desenvolupament d’aficions, conèixer gent diversa, o poder desenvolupar-se a través d’iniciatives socials i de transformació social.

Des del casal Jove animem a les famílies a acostar-se a conèixer el nostre programa educatiu dirigit a infància (a través de Sabadacasal), adolescència (Centre Juvenil) i joventut (Casal Jove) perquè puguin valorar aquest espai.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.